Състезаващият се за Team Sky Герант Томас поведе в генералното класиране,

...
Състезаващият се за Team Sky Герант Томас поведе в генералното класиране,
Коментари Харесай

Герант Томас облече жълтата фланелка след най-краткия 11-и етап на Тура

 Французин завоюва първия планински стадий в Тура  Паветата на Рубе не разместиха върха в Тура
Състезаващият се за " Team Sky "  Герант Томас поведе в генералното класиране, откакто записа първата си победа в колоездачната обиколка на Франция, финиширайки на челното място в днешния 11-и стадий, който е и най-къс в историята на Тура - 108,5 километра от Албервил до Ла Росиер Еспасе Сан Бернардо.

Уелсецът пресече финалната линия след 3 часа, 29 минути и 26 секунди, като си обезпечи успеха на последната височина, когато направи доста мощна независима офанзива.

Триста метра преди финала той задмина и водача Микел Ниеве (Mitchelton–Scott), който бе изцеден до краен лимит и в последна сметка приключи пети. Втори и трети финалната линия минаха холандецът Том Дюмулен (Тeam Sunweb) и четирикратният победител Крис Фрум (Team Sky), които бяха с 20 секунди по-бавни от Томас.



Досегашният водач в обиколката - белгиецът Грег ван Авермат (BMC Racing Team), изостана доста от любимците още на втората височина за деня, в който колоездачите започнаха с две изкачвания от висша категория, последва едно от втора и най-после едно от първа към Ла Росиер. Ван Авермет финишира 71-и - на 22 минути и 23 секунди зад Томас, и падна до 27-о място в общото нареждане.

В генералното класиране след 11-ия стадий лидерът Томас е с общо време 44 часа, 6 минути и 16 секунди. Втори към този момент е Фрум - на 1 минута и 25 секунди, а трети е Дюмулен - на 1 минута и 44 секунди. Италианецът Винченцо Нибали (Bahrain–Merida) е четвърти - на 2:14 минути, пети е словенецът Примож Роглич (LottoNL-Jumbo) - на 2:23 минути.

В класиранията за останалите трика Жулиен Алафилип (Team Quick Step) ще продължи да носи бялото на червени точки за " най-хубав катерач " и в утрешния дванадесети стадий, словакът Петер Саган (BORA–Hansgrohe) ще бъде със зеленото за " най-хубав спринтьор ", до момента в който французинът Пиер-Роже Латур (Team Ag2r-La Mondiale) ще носи бялото за " най-хубав млад играч ". При тимовете първи е " Movistar ".

Иначе още при започване на стадия Саган започна с офанзивите и съумя да се откъсне. Идеята на международния първенец беше да стигне до междинния спринт, с цел да завоюва точки и да усили преднината си в класирането за зелената фланелка.

По време на изкачването главната група се водеше от тима на " Team Sky ", който пусна бегълците на повече от шест минути без да се тормози. След средата на катеренето Кол дьо Пре отборът на " Movistar " стартира да води групата, което редуцира броя на колоездачи в нея.

На спускането изненадващата офанзива пристигна от Том Дюмулен, който бързо настигна Алехандро Валверде (Movistar), само че испанецът нямаше сили да продължи.

В четвъртък на колоездачите им следва доста тежък стадий - 175,5 километра от Бург Сен Морис до Алп Д`Юез, в който ще бъдат преминати три височини от висша категория и една от втора.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР